09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginar Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Enginar salatası
Enginar salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Hazırlama süresi 60 dakika
10 kişilik
306 kalori Malzemeler:
400 gram dondurulmuş iç bakla
4 diş sarmısak
1/2 su bardağı üzüm sirkesi
12 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
10 adet konserve enginar
1 sap biberiye
200 gram pastırma
1/2 demet maydanoz
100 gram kaşar peyniri
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Baklaları çözülmeye bırakın, sarmısakları soyun ve ezin Sirke, limon suyu, biberiye, sarmısakların yarısı, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi 1 lt su ile kaynatın
Enginarları süzüp, baklalarla birlikte ağzı kapalı olarak sirkeli karışımda 5 dk pişirin
Bu arada pastırmaları ince nice kesin, 1 yemek kaşığı zeytinyağında çıtır çıtır kızartın, süzgece alın ve yağını süzün
Maydanozu yıkayıp ince kıyın Peyniri ince nice kesin Haşlama suyundan 1 su bardağının içine kalan sarmısak ve zeytinyağını katın Tuz, karabiber ile tatlandırın
Sebzeleri süzüp, hazırladığınız sos ve maydanoz ile karıştırın
Kızarmış pastırma ve peynir ile birlikte servis yapın
|
|
|