09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginarlı Salata Salatalar & Mezeler & Soslar
Enginarlı salata
Enginarlı salata Salatalar & Mezeler & Soslar İlgili içerik
Sebzelerin kralı: Enginar
Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:
3 diş sarmısak
1 yemek kaşığı ince kıyılmış biberiye
18 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gram yeşil salata
1 kutu enginar kalbi konserve
3 dilim tost ekmeği
50 gram ayçiçeği çekirdeği içi
100 gram körpe ıspanak yaprağı
3-4 sap fesleğen
3 adet yeşil limon
tuz
karabiber
tozşeker
Hazırlanışı:
1 adet yeşil limonun kabuğunu ince ince rendeleyin ve hepsinin suyunu sıkın 6 yemek kaşığı limon suyunu, limon kabuğu rendesi, tuz, karabiber, 1 tutam toz şeker, 1 diş ezilmiş sarmısak, biberiye, 100 ml su ve 12 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın
Enginarları ince ince dilimleyin ve hazırladığınız sosa katıp karıştırın 30 dakika sosu çekmesi için bekletin
Ekmeklerin kabuklarını çıkartıp küb şeklinde doğrayın Tavaya 5 yemek kaşığı zeytinyağı koyup kızdırın Ekmekleri yağda kızartın Kalan sarmısakları sıkıp ekmeklere katın Ayçiçeği çekirdeklerini kalan yağda pembeleştirin
Yeşil salatayı ayıklayıp yıkayın Yapraklarını koparıp körpelerini 3 cm genişliğinde parçalara kesin Ispanağı ayıklayıp yıkayın, fesleğen yapraklarını saplarından ayırın Ispanak ve fesleğen yapraklarını ufalayın Salata, ıspanak ve yeşillikleri karıştırın
Enginarları biraz sos ile birlikte bir servis tabağına alın Yeşillikli karışımı sos ile karıştırıp, enginarların üzerine koyun Son olarak salatanın üzerine kıtır ekmek ve ayçiçeği çekirdeklerini serpin
|
|
|