09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Sebze Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Peynirli sebze salatası
Peynirli sebze salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
607 kalori Malzemeler:
300 gram dil peyniri
300 çay bardağı havuç
1/2 demet ince yeşil soğan
300 gram sultani bezelye
2 adet arpacık soğanı
60 ml beyaz şarap sirkesi
120 ml zeytinyağı
2 demet yeşil salata
1/2 demet iri yapraklı fesleğen
300 gram yoğurt
30 ml limon suyu
30 ml sebze suyu
şeker
tuz
biber
Hazırlanışı:
Havucu soyun, yeşil soğan ve bezelyeleri temizleyip hepsini ince şeritlere kesin
Havuçları 4 dakika, yeşil soğanı 1 dakika, bezelyeleri de 2 dakika kaynar tuzlu suda haşlayın, soğuk sudan geçirip süzün Peyniri 4 cm uzunluğunda şeritlere doğrayın
Küplere doğranmış arpacık soğanlarını, sirke, zeytinyağı, tuz, biber ve bir tutam şeker ile karıştırın Haşlanmış sebzeleri ve peyniri sosa ekleyip 15 dakika dinlendirin Yeşil salataları yıkayıp süzün
Fesleğen yapraklarını, orta kalınlıkta doğrayıp yoğurt, limon suyu, sebze suyu, tuz, biber ve bir tutam şeker ile karıştırın
Salata yapraklarını ve peynirli salatayı kat kat, bir tabağa yerleştirin, fesleğenli yoğurt sosuyla servis yapın
|
|
|