09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sultani Bezelye Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Sultani bezelye salatası
Sultani bezelye salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Hazırlama süresi 20 dk
4 kişilik
Malzemeler:
250 gram sultani bezelye
1 demet turp
1 demet dereotu
120 gram karides
1 adet limon
100 gram krema
90 ml zeytinyağı
1 tatlı kaşığı hardal
2 dilim kızarmış tost ekmeği
1 çay kaşığı toz şeker
karabiber
tuz
Hazırlanışı:
Sultani bezelyeleri temizleyip çapraz ince şerit şeklinde kesin
Turpları, yıkayıp elma gibi doğrayın
Limonu rendeleyip suyu sıkın
Karidesleri,1 kaşık limon suyu, hardal, şeker, zeytinyağı, tuz ve karabiberle karıştırın
Dereotunu yıkayıp, ince kıyın Bezelye, turp ve kıyılmış dereotunu karidese ilave edin Salata tabağına alın
Krema, limon rendesi, tuz ve karabiberi karıştırıp salatanın yanında ekmekle servis yapın
|
|
|