09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karnabaharlı Salata Salatalar & Mezeler & Soslar
Karnabaharlı salata
Karnabaharlı salata Salatalar & Mezeler & Soslar
Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
490 kalori Malzemeler:
3 adet göbek salata
1 adet küçük soğan
2 diş sarmısak
40 gram parmesan
100 gram mayonez
120 ml süt
1 tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı limon
1 adet karnabahar
4 yemek kaşığı zeytinyağı
30 gram ayçekirdeği içi
1 adet sandöviç ekmeği
1/2 demet maydanoz
tuz
karabiber
muskat (taze çekilmiş)
toz kırmızı biber
Hazırlanışı:
Salata göbeklerinin dış yapraklarını çıkartıp atın Salataları dipleri bitişik kalacak şekilde dörde bölün, yıkayın
Soğanı soyduktan sonra ince kıyın 1 diş sarmısağı soyup dövün Parmesanı ince rendeleyin
Mayonez, süt, parmesan, sarmısak, soğan ve hardalı sos kıvamında karıştırın
Tuz, limon suyu ve toz kırmızıbiber ile tadlandırın
Karnabaharı temizleyin, küçük tomurcuklarına ayırın 2 yemek kaşığı yağı bir tavada ısıtıp karnabaharı orta ateşte 10 dakika kavurun
Sonuncu dakikada ayçekirdeği içini ilave edip birlikte kavurun Tuz, karabiber, muskat katın
Sandöviç ekmeğini ince ince dilimleyin 1 diş sarmısağı soyup ince ince kıyın
2 yemek kaşığı yağı bir tavada ısıtın, ekmek ve sarmısağı içinde kavurun
Salataları tabaklara yerleştirin, üzerine sosu gezdirin Ekmekleri irice parçalayın, salatanın üzerine dağıtın Karnabaharları ilave edin, maydanoz yaprakları ile süsleyin
|
|
|