09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Salamlı Peynir Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Salamlı peynir salatası
Salamlı peynir salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Hazırlama süresi 35 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
100 gram arpacık soğan
80 gram kiraz domates
1 demet kırmızı turp
200 gram emmental peyniri
3 diş sarmısak
100 gram kornişon
2 yemek kaşığı hardal
400 gram hindi salamı
6 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
6 yemek kaşığı fındık yağı
1 demet taze soğan
120 gram roka
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Arpacık soğanlarını soyup ince ince dilimleyin Kiraz domatesleri yıkayıp ikiye bölün
Turpları yıkayın, önce dilimlere, dilimleri de 1/2 cm kalınlığında şeritlere bölün
Kornişonları uzunlamasına incecik dilimleyin Peyniri önce dilimleyin, sonra şerit şerit doğrayın
Hardal, 5 yemek kaşığı sirke, tuz, karabiber ve 5 yemek kaşığı fındık yağını bir kapta karıştırın
Soğan, domates, turp, kornişon ve peyniri ilave ederek 15 dakika tadını çekmesi için bekletin
Sarmısakları soyup ince dilimleyin Rokayı temizleyin, yıkayın, kurulayın
Taze soğanı 3 cm uzunluğunda doğrayın
Sıvı yağı bir tencerede ısıtın Sarmısak dilimlerini altın sarısı renk alıncaya kadar kavurun Kağıt havlu üstünde süzülmeye bırakın
Salam dilimlerini daire şeklinde tabağa serin
Peynir salatasını roka ile birlikte tabağın ortasına yerleştirin
Sarmısak ve taze soğanları üzerine serpiştirin
Fındık yağı ve sirkenin kalanını da salamların üstüne gezdirin
|
|
|