09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Sabayon İle Patates Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Limonlu sabayon ile patates salatası
Limonlu sabayon ile patates salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
800 gram patates
300 ml sebze suyu
1 yemek kaşığı limon rendesi
3-4 yemek kaşığı limon suyu
200 gram dondurulmuş bezelye
1 adet defne yaprağı
1 demet taze soğan
150 gram füme hindi jambonu
1 adet elma
4 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yağlı yoğurt
1 tutam şeker
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Patatesleri kabuklarıyla birlikte 15-20 dakika haşlayın, soğuk sudan geçirin ve süzün Sebze suyunu limon rendesi, limon suyu, tuz, karabiber, bezelye ve defne yaprağı ile 5 dakika kaynamaya bırakın Bütün malzemeyi süzgeçten geçirin, sebze suyunu saklayıp defne yaprağını atın
200 ml sebze suyunu bir kaba koyun Patatesler henüz sıcakken içine ilave edin Taze soğanları temizleyin, beyaz ve açık yeşil kısımlarını halka halka doğrayın Jambonu küp şeklinde doğrayın Taze soğan ve jambonu bezelye ile birlikte patatese katın Elmanın kabuğunu soymadan 8 parçaya bölün, çekirdek kısmını bir bıçak yardımıyla çıkartın ve enine ince ince dilimleyin ve kararmalarına izin vermeden, patates salatası ile karıştırın
100 ml sebze suyu ile yumurta sarılarını bir tencerede çırpın Orta ateşte koyu boza kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin Yoğurdu ilave edin, karıştırmaya devam ederek limon suyu, tuz, karabiber ve şekerle tadlandırın
Patates salatasını limonlu sabayon ile karıştırıp servis yapın
|
|
|