Konu
:
Kremalı Patates Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Patates Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Patates Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Kremalı patates salatası
Kremalı patates salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Hazırlama süresi
4 kişilik
420 kalori Malzemeler:
800 gram patates
75 ml
beyaz şarap sirkesi
1 tatlı kaşığı orta acı hardal
170 ml
sebze suyu
120 ml
sıvı yağ
6 adet yumurta
200 gram donmuş bezelye
1/2 demet ince yeşil soğan
1/2 demet frenk soğanı
100 gram beyaz peynir
1 adet limon
200 gram krema
tuz
biber
Hazırlanışı:
Patatesleri kabuklarıyla, tuzlu suda 25 dakika haşlayın, soğuk sudan geçirin ve soyun
Sirke, hardal, 100 ml
sebze suyu, tuz ve biberi genişçe bir kasede çırpın
Haşlanmış ılık patatesleri karışımın içine doğrayıp karıştırdıktan sonra 30 dakika dinlendirin
Yumurtaları 8-10 dakika kaynatın, soğuk sudan geçirip soyduktan sonra her birini 8 parçaya bölün
Dondurulmuş bezelyeleri kısa bir süre kaynar suyun içinde bekletin
Diriliklerini kaybetmelerine yol açmadan soğuk sudan geçirin
Süzün ve sularından arındırın
Yeşil soğanlarla birlikte frenk soğanlarını iyice yıkayın ve durulayın
Ardından ince halkalara doğrayın
Marul göbeklerini yıkayıp iyice kuruladıktan sonra, iri parçalar halinde kopararak doğrayın
100 gr
beyaz peyniri çatal yardımıyla ezerek orta büyüklükte parçalar elde edin
Kremalı sos için: Limonun kabuğunu ince rendeleyin ve suyunu sıkın
Kalan sebze suyunu, 15 ml
limon suyunu ve limon kabuğu rendesini krema ile birlikte mikserle çırpın
Karışımı tuz ve biberle tatlandırın
Hazırladığınız tüm salata malzemelerini kremalı sosla karıştırıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul