09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mangolu Tavuk Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Mangolu tavuk salatası
Mangolu tavuk salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Hazırlama süresi 30 dk
4 kişilik
Malzemeler:
500 gram tavuk fileto
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1-2 yemek kaşığı köri
50 ml portakal suyu
2 adet mango
1 adet yumurta sarısı
50 gram yağlı yoğurt
100 ml sıvı yağ
200 gram dondurulmuş bezelye
yeşil salata
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Bezelyeleri 10 dk haşlayın, süzüp soğumaya bırakın
Eti 2 cm büyüklüğünde doğrayın
Tuz, karabiber koyup, kızgın yağda 6-8 dk altın sarısı kızartın, bir kenara alın
Tavada kalan yağa köri koyup kavurun ve portakal suyu ilave edin, soğumaya bırakın
Mangoları soyun, etli kısımlarını çekirdeğinden ayırın, küb şeklinde doğrayın
Yumurta sarısını, tavadaki körili portakal suyu ve yoğurt ile çırpın, damla damla sıvı yağ ilave ederek bir mayonez hazırlayın
Et, mango ve bezelyeleri mayonezle karıştırın, tuz ve karabiber ile tatlandırın
Salatayı salata yaprakları üzerine koyup üzerine yeşillik serperek servis yapın
|
|
|