09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tere Pestolu Sebze Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Tere pestolu sebze salatası
Tere pestolu sebze salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
1 demet tere
1 diş sarmısak
60 ml zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
400 gr havuç
500 gr şalgam
1 demet küçük kırmızı turp
150 gr sap kereviz
40 gr rende parmesan
Hazırlanışı:
Pesto için tereleri yıkayın, süzdürün ve yapraklarını dallarından ayırın
Sarmısağı irice kıyın, tere yapraklarının yarısını, zeytinyağı, tuz, bir tutam şekeri, el blenderi ile püre haline getirin
Salata için havuçları ve şalgamları soyun Turpları ve kerevizi temizleyin Bütün sebzeleri rendenin doğrama yerinde 1 mm inceliğinde kesin
Kalan tere yapraklarını, dikkatlice sebzelerle karıştırıp kaseye alın Üstüne pestoyu ve peyniri serpiştirip, baget ekmeğiyle servis yapın
Pestoyu daha çok hazırlayıp, kapalı kavanozda, birkaç hafta buzdolabında saklayabilirsiniz Sadece salatada değil, makarnada ve kızarmış ekmeğin üstüne sürerek de kullanabilirsiniz
|
|
|