Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Armut Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Armut Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar



Portakallı armut salatası
Portakallı armut salatası Salatalar & Mezeler & Soslar

Hazırlama süresi 25 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

1 adet kırmızı turp
2 adet armut
1 adet portakal
60 gram tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı portakal suyu
1 yemek kaşığı portakal likörü
1/2 adet limon

Turb meyva salatasına mayhoş bir tat veriyor ve değişik bir lezzet katıyor

Hazırlanışı:
Turbu soyup ince dilimler halinde doğrayın Armutları soyup üzerlerine limon suyu gezdirin Sonra ikiye bölüp çekirdekli kısımlarını oyun ve onları da ince ince dilimleyin
Portakalı kabuğuyla beraber halka halka doğrayıp her halkayı ikiye kesin Bir fırın kabına sırasıyla turp, armut ve portakal dilimlerini yan yana dizin
Tereyağını bir tencerede eritin Üzerine toz şeker, portakal suyu ve portakal likörü ilave edin İyice karıştırdıktan sonra, meyva dilimlerinin üzerinden gezdirin
Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, 180ø sıcaklıktaki fırında 35 dakika pişirin Alüminyum folyoyu kaldırıp 15 dakika daha pişirin ve sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla