Konu
:
Sıcak Kayın Mantarı Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Yalnız Mesajı Göster
Sıcak Kayın Mantarı Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sıcak Kayın Mantarı Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Sıcak kayın mantarı salatası
Sıcak kayın mantarı salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
400 gram kayın mantarı
80 gram arpacık soğanı
1 diş sarmısak
20 gram margarin
30 gram kabak çekirdeği içi
2 adet taze soğan
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
3 yemek kaşığı fındık yağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Un, yumurtalar, tuz ve zeytinyağını yoğurup bir hamur elde edin
Hamuru folyoya sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin
Arpacık soğanlarını soyup küb doğrayın
Mantarları temizleyip biraz una bulayın, bir kabın içindeki suda çalkalayın ve havlu üstünde süzdürülmeye bırakın
Sonra küçük küçük doğrayıp yarısını iki yemek kaşığı margarinde kavurun
Arpacık soğanını ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın
Suyunu çekene kadar pişirip
15 dakika soğutun
Krem peynir, parmesan ve 1 yumurta sarısı ile karıştırıp hindistancevizi, tuz ve karabiberle tatlandırın
Hamurdan 10 adet 9 cm
çapında daireler açın
Dairelerin yarısına hazırladığınız içten koyun
Kenarlara çırpılmış yumurta sarısı sürüp boş yarıyı için üzerine kapatıp yapıştırın
Unlanmış bir tepsiye yerleştirin, üstlerinin kurumaması için folyo ile kapatın
Bol tuzlu kaynar suda yaklaşık 5 dakika haşlayın
Dışarı alıp süzdürün
Garnitür için kalan kayın mantarları kalan margarinde 5 dakika kavurun
Hindistancevizi ile tatlandırıp mantının yanında servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul