09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurtalı Kuşkonmaz Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
yumurtalı kuşkonmaz salatası
yumurtalı kuşkonmaz salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Hazırlama süresi 70 dakika
2 kişilik
Malzemeler:
500 gram kuşkonmaz
3 adet yumurta
30 gram kıyılmış badem
15 ml sirke
75 ml zeytinyağı
15 gram şeker
10 gram tereyağı
1 demet maydanoz
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Yumurtaları 8 dakika katı kaynatın, soğuk sudan geçirin Soyun ve irice doğrayın Maydanozu ince kıyın, bademlerin 2/3sini havanda dövün, kalan bademleri yağsız tavada kavurun
Yumurtaları dikkatlice maydanoz, dövülmüş badem, sirke, yağ, tuz ve karabiber ile karıştırın Üstü kapalı olarak 30 dakika dinlendirin
Bu arada kuşkonmazları uç kısmının hemen altından soyun, alttaki sert kısmını kesin
Geniş bir tencerede su, tuz, şeker ve tereyağını kaynatın Kuşkonmazları orta ateşte ağzı kapalı olarak 6-8 dakika haşlayın Tencereyi ateşten alın Kuşkonmazları 6-8 dakika daha suda tutun Bir kevgir yardımıyla çıkartıp süzün Isıtılmış tabağa yerleştirip 2 kaşık yumurta karışımı ve kavrulmuş bademlerle süsleyin Ayrı bir kapta kalan yumurtalarla servis yapın
|
|
|