09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Radika Salata Salatalar & Mezeler & Soslar
Radika salata
Radika salata Salatalar & Mezeler & Soslar
Hazırlama süresi 60 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
2 adet tatlı kırmızı biber
2 adet salatalık
2 yemek kaşığı rakı
1 demet dereotu
4 yemek kaşığı sirke
2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet piliç
1 demet radika
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Dolmalık biberleri dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın, yuvarlak kısmıları üste gelecek şekilde tepsiye dizin fırının en üst rafında ve önceden ısıtılmış ızgarada 10 dk zarlarlar siyahlaşıp kabarcıklar oluşana kadar kızartın tepsiyi fırından çıkarıp nemli bir bezle biberlerin üstünü örtün birkaç dk sonra zarlarını soyup etli kısımlarını küçük küçük doğrayın
Rezeneyi ortadan ikiye bölün, sap ve koçan kısmını kesin küçük küçük soğrayıp kaynamış tuzlu suda 1 dk haşlayın, süzün haşlama suyunu dökmeyin
Doğradığınız biber ve rezeneleri 2 yemek kaşığı yağ ile kavurun Tuz, karabiber koyup rakıyı ilave edin, bir kenara alın
Dereotunu saplarından koparıp yıkayın ve kıyın
Rezeyi haşladığınız sudan bir çay bardağı alıp sirke, 1 tutam toz şeker, tuz ve karabiberle bir kasede karıştırın Yağ, biber, rezene ve dereotunu ekleyip güzelce karıştırın
Piliçleri parçalara ayırın Tuz ve karabiberle oğun Tavuk etlerin her tarafını kalan 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile iyice kızartın derili kısımlarını üste gelecek şekilde tepsiye koyun, önceden 200 cısıtılmış fırının alttan 2 rafında 30 dk pişirin göğüs kısmını kemiklerinden ayırın
Bu arada radikayı ayıklayın, yıkayın, iyice süzün, tabaklara koyduktan sonra üzerlerine but ve göğüs etini yerleştirin
Biberli ve rezeneli sosu üstlerine gezdirin, servis yapın
|
|
|