angelesdream
|
Bu Gıdalar Her Derde Deva
Tahıl, sebze ve meyvelerde bulunan maddeler ve vitaminler, depresyondan tansiyona kadar birçok hastalığa şifa kaynağı oluyor
Sağlık Vakfı tarafından hazırlanan "Hangi Hastalığa hangi yiyecek?" konulu çalışmada, doğadaki tahıl, meyve ve sebzelerin hastalıklara karşı doğal yolla mücadelede etkin rol oynadığı vurgulanıyor
Çalışmada, Urfa’nın acılı pul biberinin cilde iyi geldiği, meyveler arasında elmanın da ilaçlarda aspirinin karşılığı konumunda olduğu belirtiliyor
GRİP VE DEPRESYON
Özellikle havaların soğumasıyla birlikte insanların sıklıkla karılaştıkları grip hastalığına karşı, içerdiği folik asit ve C vitamini sayesinde satsuma etkili rol oynarken, mideyi düzene sokan tarçın ve sindirim sistemini düzenleyerek, mide ağrılarını gideren hardal gribe karşı etkili oluyor
Günümüzde büyük sorun haline gelen depresyona karşı ise vücudun kolesterol oranını ayarlayan ve tende sürekli hücre yenilemesine neden olan avokado tüketilmesi öneriliyor
Depresyona karşı ayrıca, beynin kendisini yenilemesine ve psikolojik rahatlık sağlamasına yardımcı olan çikolata, içerdiği A, B12 ve C vitaminleriyle istiridye ve beyindeki serotonin adlı kimyasal maddenin kendisini yenilemesini sağlayan patates tüketimi önemli rol oynuyor
KALP SORUNLARI VE KANSER
Kalp rahatsızlıklarının giderilmesinde ise B vitamini ve protein deposu olan bezelye, önemli bir yere sahip
Kepekli ekmek bağırsak kanseri için faydalı olurken, çok kiraz yenmesi gut hastalığına yakalanma riskini düşürüyor Günde 20 kiraz yemek, 1 aspirin etkisi yapıyor
Kalp için ayrıca elma, mısır gevreği, salatalık, yumurta, sarımsak, humus, kavun, süt, şeftali, pirinç, tuz, çay, ton balığı, hindi eti ve karpuz da faydalı yiyecekler arasında
Son yıllarda insanlığı tehdit eden en önemli hastalıkların başında gelen kansere karşı ise antioksidan olan betakaroten açısından zengin kayısı etkili olurken, arpa, mısır, buğday, yulaf gibi tahıllar da kanserojen maddelerin vücuttan atılması sürecini hızlandırmakta
Kansere karşı fasulye, pancar, lahana, havuç, nohut, incir, sarımsak, fındık, mercimek, zeytinyağı, soğan, şeftali, pirinç, çilek ve domates gibi yiyecekleri tüketmek de etkili oluyor
DİĞER HASTALIKLARA KARŞI TÜKETİLMESİ GEREKENLER  
Hindistan cevizi: İçerdiği myristin adlı madde kusmayı engeller, basur tedavisinde etkilidir
Papatya çayı: Bağırsak yollarında toplanan gazı çıkartır, sindirim sistemini düzenler, mide ağrısını keser
Enginar: Cynarine adlı madde sayesinde en sert yiyeceklerin bile sindirimine yardımcı olur
Meyan kökü: Adrenalini yükseltir, insanın strese girmesini engeller, kan basıncını düşürür
Ekmek: Şekerli yiyecek yenildiğinde içindeki asitler dişlere her 20 dakikada bir saldırır Ekmek, dişleri korur Uzmanlar tarafından gün boyunca 6 ile 11 dilim ekmek yenmesi tavsiye ediliyor
Yoğurt veya beyaz peynir: Diş sağlığı için kalsiyum deposu olan bu iki yiyecek tercih edilmelidir
Muz: Zengin bir potasyum kaynağıdır Bu mineral, kalbin düzenli olarak çalışmasını ve tansiyonun düzenli olmasını sağlar
Rezene: İçerdiği potasyum sayesinde tansiyonu düzenler
Un: Yapıldığı tahılın besin değerlerini içerir B vitaminleri, E vitamini, demir ve magnezyum açısından oldukça zengindir
Arpa: İçerdiği kalsiyum ve potasyum gibi minerallerle vücuda direnç kazandırır
Yoğurt: Günde 150 gram yoğurt, vücudun bir günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar
Çikolatalı puding: Vücuttaki kan, istediği protein ve mineralleri çikolatalı pudingle alır
Dondurma: Günde 2 top vanilyalı dondurma yemek, insan vücudunun günlük protein ihtiyacının yüzde 20’sini karşılar
Kola: Kafein vücudun yorgunluğunu alır ve konsantrasyonu sağlar
Üzüm: İçerdiği "elajik asit" sayesinde, menopozun neden olduğu kemik erimesine karşı koruma görevi yapar
Kekik: Timol adı verilen bir tür doğal yağ, vücuttaki diğer yağların parçalanmalarını sağlar Kekik yağı banyoda sürüldüğü zaman romatizma ağrılarını büyük oranda azaltır
Zencefil: Uyarıcı etkileri kan damarlarını genişletip kan dolaşımını artırarak romatizma ağrıları ve yanmaları yok eder
Hurma: Besin değeri yüksek ve önemli bir enerji kaynağıdırlar Doğal müshil etkisine sahiptir
Pancar: Böbrekleri çalıştırır Vücuttaki tuz oranını dengeler Bu sayede böbrekler ve idrar yollarının çalışmasını destekler
Kavun: Orta boy bir kavunun yarısı, günlük C vitamini ihtiyacını tamamen karşılar Böbrekleri rahatlatır
Mercimek: Çözünebilir lif içermesi sayesinde kandaki kolesterol oranını düşürür Bu nedenle diyabet ve kalp hastaları için kaçınılmaz bir besindir
Tarçın: Koli basilinin üremesini önler Limon çayına balla birlikte eklenerek içildiğinde hem nezlenin yol açtığı boğaz ağrılarına hem de adet dönemi sancılarına iyi gelir
Midye: Omega-3 yağı açısından zengin bir besin kaynağıdır İçerdiği selenyum minerali, tiroit bezlerinin normal işleyişi için gereklidir
Soğan: Sarımsakla birlikte enfeksiyonlarla mücadele eder Soğan ayrıca, kemik erimesine de iyi gelir
Ispanak: Antioksidan özelliği taşıyan A vitaminine dönüşen betakaroten içerir Sağlıklı gözler için gereklidir
|