Konu
:
Arapsaçlı Börülce Salatası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Arapsaçlı Börülce Salatası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arapsaçlı Börülce Salatası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Arapsaçlı börülce salatası
Arapsaçlı börülce salatası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 60 dakika
4 kişilik
135 kalori Malzemeler:
200 gram kuru börülce
1 adet soğan
30 ml
zeytinyağı
4 diş sarımsak
1/2 adet limon
tuz
2 demet arappsaçı
2 adet havuç
karabiber
Ege Bölgesi’nin sağlık kaynağı bitkisi arapsaçı rezenenin yeşil yaprakları olduğu için anasonlu bir kokuya sahiptir
Yemeklerinizde kullandığınız arapsaçından kalanı tek başına taze olarak hazım için çok faydalı olduğundan tüketebilirsiniz
Hazırlanışı:
Kuru börülceleri bir gece suda bekletin
1/2 limonu sıkın
Limon suyuyla birlikte kuru börülceleri haşlayın ve süzün
Soğanın kabuklarını temizleyip yıkayan
Küp şeklinde doğrayın
Sarmısakları temizleyin diş diş ayırın
Havuçları temizleyin ve halka şeklinde doğrayın
Zeytinyağı koyduğunuz tavada soğan, sarmısak ve havucu çevirin
Arapasaçlarını ayıklayıp yıkayın
Börülceyi ve ayıklayıp yıkadığınız arapsaçlarını da tavaya ekleyip çevirmeye devam edin
Tuzlayıp, biberleyin
Soğumaya bırakın ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul