Yalnız Mesajı Göster

Arapsaçlı Börülce Salatası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arapsaçlı Börülce Salatası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Arapsaçlı börülce salatası
Arapsaçlı börülce salatası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 60 dakika
4 kişilik
135 kalori Malzemeler:

200 gram kuru börülce
1 adet soğan
30 ml zeytinyağı
4 diş sarımsak
1/2 adet limon
tuz
2 demet arappsaçı
2 adet havuç
karabiber

Ege Bölgesi’nin sağlık kaynağı bitkisi arapsaçı rezenenin yeşil yaprakları olduğu için anasonlu bir kokuya sahiptir Yemeklerinizde kullandığınız arapsaçından kalanı tek başına taze olarak hazım için çok faydalı olduğundan tüketebilirsiniz

Hazırlanışı:
Kuru börülceleri bir gece suda bekletin 1/2 limonu sıkın Limon suyuyla birlikte kuru börülceleri haşlayın ve süzün Soğanın kabuklarını temizleyip yıkayan Küp şeklinde doğrayın Sarmısakları temizleyin diş diş ayırın Havuçları temizleyin ve halka şeklinde doğrayın Zeytinyağı koyduğunuz tavada soğan, sarmısak ve havucu çevirin Arapasaçlarını ayıklayıp yıkayın Börülceyi ve ayıklayıp yıkadığınız arapsaçlarını da tavaya ekleyip çevirmeye devam edin Tuzlayıp, biberleyin Soğumaya bırakın ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla