Konu
:
Avokadolu Dipli Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Avokadolu Dipli Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Avokadolu Dipli Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Avokadolu dipli patates
Avokadolu dipli patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 40 dakika
6 kişilik
Malzemeler:
6 adet iri patates
100 gram kabak
2 adet sivri biber
2 adet kırmızı dolmalık biber
2 adet avokado
3 yemek kaşığı limon suyu
500 gram taze kutu peynir
1 tatlı kaşığı acı biber sosu
beyaz karabiber
tuz
Hazırlanışı:
Patatesleri iyice yıkayıp kurulayın ve aluminyum folyoya sarın
Fırın tepsisine dizin
220ø ısıtılmış fırında 1 saat pişirin
Diğer tarafta kabakları yıkayıp küb şeklinde doğrayın
Tuzlayıp sularının süzülmesi için süzgece alın
Biberleri uzunlamasına ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın
Küb şeklinde doğrayın
Dolmalık biberleri tuzlu kaynar suda 5 dakika blanşe edin
Soğuk suya tutun, ince zarlarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve küb şeklinde doğrayın
Taze soğanları temizleyip kıyın
Beyaz ve yeşil kısımlarını ayrı yerlerde bekletin
Avokadoları soyun, ikiye bölüp çekirdeğini çıkartın
İnce ince doğrayıp limon suyu ile karıştırarak püre haline getirin
Peyniri ilave edin
Tuz karabiber ve acı biber sosu ile tatlandırın
Taze soğanın yeşil ve beyazlarının yarısını hazırladığınız dip ile karıştırın
Patateslerin ortasını artı şeklinde kesip bastırarak açın
Avokadolu dip ve kalan yeşil taze soğanları ortasına doldurup servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul