Yalnız Mesajı Göster

Ayvalı Kereviz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Kereviz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Ayvalı kereviz
Ayvalı kereviz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 saat
6 kişilik
Malzemeler:

3 adet kereviz
1 adet limon
1 adet büyük ayva
6 adet kesme şeker
75 ml zeytinyağı
10 gram un
1/2 demet dereotu
tuz

Hazırlanışı:
Derince bir kaba 1/2 limonun suyunu sıkın, 1 bardak su ve unu ekleyip karıştırın
Kerevizlerin kabuklarını soyup, ortadan ikiye kesip içlerini hafifçe oyun Limonlu unlu suya atın Ayvanın da kabuğunu soyup, önce ikiye kesip sonra ince uzun dilimleyin, kalan limonla başka bir kaba koyun
Tencereye zeytinyağı koyup hafifçe kızdırın Kerevizleri, limonlu unlu suyla beraber tencereye ekleyin Önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin
Ayvaları süzüp kerevizlere ekleyin Tuzlayın İkisini de aynı oranda yumuşayana kadar pişirin
Yapışmaz yüzeyli küçük bir tavada şekerleri 1 tatlı kaşığı suyla karamel yapın Kerevizlere ekleyip 1 dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakın
Dereotunu yıkayıp ince ince kıyın
Servis tabağına alırken kerevizlerin üstüne ayvaları yerleştirdikten sonra üzerlerine dereotu serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla