Konu
:
Ayvalı Kereviz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Kereviz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Kereviz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Ayvalı kereviz
Ayvalı kereviz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 1 saat
6 kişilik
Malzemeler:
3 adet kereviz
1 adet limon
1 adet büyük ayva
6 adet kesme şeker
75 ml
zeytinyağı
10 gram un
1/2 demet dereotu
tuz
Hazırlanışı:
Derince bir kaba 1/2 limonun suyunu sıkın, 1 bardak su ve unu ekleyip karıştırın
Kerevizlerin kabuklarını soyup, ortadan ikiye kesip içlerini hafifçe oyun
Limonlu unlu suya atın
Ayvanın da kabuğunu soyup, önce ikiye kesip sonra ince uzun dilimleyin, kalan limonla başka bir kaba koyun
Tencereye zeytinyağı koyup hafifçe kızdırın
Kerevizleri, limonlu unlu suyla beraber tencereye ekleyin
Önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin
Ayvaları süzüp kerevizlere ekleyin
Tuzlayın
İkisini de aynı oranda yumuşayana kadar pişirin
Yapışmaz yüzeyli küçük bir tavada şekerleri 1 tatlı kaşığı suyla karamel yapın
Kerevizlere ekleyip 1 dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakın
Dereotunu yıkayıp ince ince kıyın
Servis tabağına alırken kerevizlerin üstüne ayvaları yerleştirdikten sonra üzerlerine dereotu serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul