Konu
:
Baharatlı Bulgur Pilavı Ve Kızarmmış Patlıcan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapı
Yalnız Mesajı Göster
Baharatlı Bulgur Pilavı Ve Kızarmmış Patlıcan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapı
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharatlı Bulgur Pilavı Ve Kızarmmış Patlıcan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapı
Baharatlı bulgur pilavı ve kızarmmış patlıcan
Baharatlı bulgur pilavı ve kızarmmış patlıcan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapı
Hazırlama süresi 105 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
750 gram patlıcan
1 su bardağı süt
50 gram salamura yaprak
150 gram arpacık soğanı
3 adet küçük kırmızı biber
100 gram dolmalık fıstık
50 gram kuru üzüm
1 su bardağı sıvı yağ
300 gram bulgur
400 ml
et suyu
1/4 tatlı kaşığı yenibahar
100 gram un
3 adet yumurta
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 demet maydanoz
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Patlıcanları uzunlamasına 1
5 cm kalınlığında dilimleyin
Bir kaseye dizin üzerlerine sütü sökün
1 saat boyunca çevirerek sütü çekmelerini sağlayın
Yaprakları soğuk suda yıkayın
2-3 tanesini bir kenara ayırın, diğerlerinin kalın damarlarını ve saplarını ayıklayın ve ince ince kıyın
Soğanları soyun ve kıyın
Acı biberin çekirdeklerini çıkarın, ayıklayın ve ince ince doğrayın
Dolmalık fıstıkları yağsız tavada pembeleştirin
Acı biber, soğan, yaprak ve üzümleri 4 yemek kaşığı kızgın sıvı yağda 2-3 dk kavurun
Bulguru katın
Et suyunu ilave edin tuz ve yenibahar koyun, hafif ateşte 15 dk pişirin
Patlıcanları sütten çıkarın, sıkın
Sıvı yağı 180 c kızdırın
İlk önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp rende peynire batırın
2er dk kızartın
Bulguru dolmalık fıstıklar ve kıyılmış maydanız ile karıştırıp kenara ayırdığınız yaprakların üzerinde tabağa alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul