Yalnız Mesajı Göster

Baharatlı Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Baharatlı patates
Baharatlı patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

1 kilogram patates
20 gram margarin
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
3/4 litre sebze suyu
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı hardal
300 gram salatalık
100 ml kremşanti
1/2 demet taze soğan
muskat
tuz
karabiber

Hazırlanışı:

Patatesleri soyun, 2 cm büyüklüğünde küblere doğrayın ve kızgın yağda çevirin Kekik, muskat ve kimyonla tatlandırın
Sebze suyunu ilave edip, ağzı açık olarak 30 dakika hafif hafif kaynatın
Yumurtaları 10 dakika kaynatın, soğuk suya tutun, soyun ve kıyın
Salatalığı soyun, uzunlamasına ikiye kesin, çekirdeklerini tatlı kaşığı yardımıyla çıkarıp dilimleyin
Pişme süresinin 20 dakikasında 400 gr patates ve 1/4 litre suyunu tencereden alın
Kremşanti ve hardal ile püre haline getirin Salatalık dilimlerini tencereye koyun
Pişme süresinin bitimine 5 dakika kala püre haline getirdiğiniz karışımı tencereye katın, tuz ve karabiber ile tatlandırın
Servis yapmadan hemen önce kıyılmış yumurta ile taze soğanın kıyılmış yeşil uçlarını serpin
Taneli hardal bulamadığınız taktirde çok acı olmayan bir cins normal hardal kullanın

Alıntı Yaparak Cevapla