Yalnız Mesajı Göster

Dereotlu Karışık Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dereotlu Karışık Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Dereotlu karışık sebze
Dereotlu karışık sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
  • 600 gram patates
  • 400 gram havuç
  • 30 gram margarin
  • 300 gram dondurulmuş yeşil fasulye
  • 4 adet yumurta
  • 1 demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • süt kreması
  • hardal
  • toz şeker
  • tuz
  • karabiber
Hazırlanışı:
Patatesleri soyun, kızartmalık doğrayın Havuçları soyun, çubuk çubuk kesin
Patatesleri yağda çevirerek 5dk kavurun Havuçları ve maydanozu ilave edip biraz daha kavurun Fasulyelere (çözülmeden) 2 çay bardağı su katın, kaynatın Kapağı kapalı olarak 15dk orta ateşte pişirin
Bu arada yumurtaları 7dk kaynatın, soyun ikiye kesin Dereotunu saplarından ayırın, yıkayın ve kıyın
Patatesli karışımı tuz, karabiber ile tatlandırın, dereotunu katın (2 yemek kaşığını bir kenara ayırın) Haşlanmış fasulye, kavrulmuş patates ve havucu tabaklara bölüştürün, ayırdığınız dereotunu üzerlerine serpiştirin Üzerine kesilmiş birer yumurta koyun
Hardal, tuz, karabiber, biraz şeker ile karıştırdığınız krema ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla