Konu
:
Dereotlu Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Dereotlu Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dereotlu Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Dereotlu patates
Dereotlu patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
600 gram küçük boy patates
125 gram dil peyniri
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
20 gram margarin
1 diş sarmısak
100 ml
süt
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Patatesleri bol tuzlu suda haşlayın
Soğuk suya tutun, süzün, kabuklarını soyun
Peyniri dilimleyin
Dereotunu ve maydanozu yıkayıp, kıyın
Yağı geniş bir tavada eritin
Ezilmiş sarımsak, tuz, karabiberle patatesleri yağda çevirin
Yeşilliklerin birazını ayırıp kalanını içine katın
Sonra patatesleri ısıya dayanıklı bir kaba koyun
Kremayı, tavada bir taşım kaynatın ve patateslerin üstlerine dökün, peyniri üstlerine ve aralarına yerleştirin
Fırının alttan 2
rafında üstten ısı vererek 8-10dk
iyice kızartın
Geri kalan yeşillikleri üstüne serpiştirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul