Yalnız Mesajı Göster

Bat Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bat Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Bat
Bat Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

250 gram asma yaprağı
1 bardak yeşil mercimek
1/2 bardak ince bulgur
3 yemek kaşığı salça
2 adet limon
1/2 demet maydanoz
1 demet dereotu
1/2 demet taze soğan
1 adet kuru soğan
50 gram iç ceviz
tuz
karabiber
pul biber

Hazırlanışı:
Mercimekleri yıkayıp ayıkladıktan sonra 1 gece suda bekletin Süzüp, tekrar sudan geçirin ve genişce bir tencerede 2 bardak su ilavesiyle yenecek kıvama gelene kadar haşlayın Çok hafif sulu bırakarak sıcak olarak muhafaza edin
Bulguru ayıklayıp sıcak suyla yıkayın, süzülmeye bırakın Salçayı 1 fincan sıcak suda eriyene kadar karıştırın Limonların suyunu sıkın Süzülmüş bulgurları, erimiş salçayı ve limon suyunu sıcak mercimeklere ilave edin Tuzlayıp, biberleyin
Soğanı ayıklayıp yıkayın, çok küçük küpler halinde doğrayın Taze soğanı yeşil kısımlarıyla beraber ince halkalar halinde doğrayın Maydanoz ve dereotunu ince kıyın Hepsini mercimekli karışıma katın
Cevizleri ayıkladıktan sonra robotta irice kıyın Batın üstüne serpin
Asma yapraklarıyla beraber servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla