Konu
:
Doğrama (Testi Kebabı) Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Doğrama (Testi Kebabı) Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Doğrama (Testi Kebabı) Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Doğrama (testi kebabı)
Doğrama (testi kebabı) Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
160 kalori
Malzemeler:
2 adet domates
1 adet soğan
4 adet kabak
4 – 5 adet bamya
1 adet yeşil biber
4 adet patates
1 adet kırmızı biber
200 gr
yeşil fasulye
1 adet ekmek hamuru
4 – 5 diş sarmısak
80 ml
zeytinyağı
30 ml
sirke
kırmızıbiber
tuz
karabiber
Bu yemeği isterseniz güveçte veya herhangi bir fırın kabıyla da hazırlayabilirsiniz
Ama toprak kabın tadı ve odun fırının birleşimiyle kendine has bir tat yaratır
Bazı yörelerde patlıcan yerine tüylü acur da kullanılmaktadır
Hazırlanışı:
Patlıcanları alaca soyup, dörde bölün
4 cm
uzunluğunda doğrayıp tuzlu suda bekletin
Kabakları temizleyin, dörde bölüp 3 – 4 cm
uzunlukta kesin
Biberlerin tohumlarını çıkatırtıp uzun kesin
Soğanı jülyen kesin
Fasulyeleri ayıklayıp bütün bırakın
Patatesleri dörde kesin
Domatesleri blanşe edip dilimleyin
Sarmısakları soyup bütün bırakın
Bamyaların baş kısımlarını koni biçiminde soyup 30 dakika sirkeli suda bekletin
4 adet testiye bütün malzemeyi kat kat döşeyin
Tuz, baharat koyun, zeytinyağını paylaştırın
Ekmek hamurunu dörde bölüp testilerin ağzını sıkıca örtün
Önceden 200°C’de ısıttığınız fırınınızda 45–50 dakika pişirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul