Yalnız Mesajı Göster

Brüksel Lahanalı Mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Brüksel Lahanalı Mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Malzemeler
Brüksel Lahanalı Mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yarım su bardağı zeytinyağı

15 adet arpacık soğan

2 adet havuç

1 kg taze mantar

500 gram brüksel lahanası

3 adet biber

4 diş sarmısak

Yarım demet maydanoz ve dereotu

1 çorba kasığı limon suyu

Kimyon, kekik, tuz

Yemeğin Tarifi

Tencereye yağı alın Temizlenmiş arpacık soğanları, küp biçiminde doğranmış havucu ekleyin Soğanlar pembeleşene dek kavurun Mantarları yıkayıp saplarını kesmeden bütün olarak, brüksel lahanası ile beraber soğanlar ilave edin

Sebzeler bıraktığı suyu çekene kadar pişirin Kiraz domatesleri de tencereye alın Biberleri irice doğrayıp ekleyin Gerekirse su ilave edin 7-8 dakika pişirin, ince kıyılmış sarmısak, kesme seker, kekik ve kimyonu, limon suyu ve yeterince tuz ile tencereye ilave edin

Bu süre sonunda tencereyi ocaktan alın İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunun yarısını ilave edip karıştırın Tencerenin kapağını kapatıp yemeği soğumaya bırakın Servis tabağına alın Üzerine kalan maydanoz ve dereotunu serpip servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla