Konu
:
Beşamel Soslu Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Beşamel Soslu Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşamel Soslu Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Beşamel soslu sebze
Beşamel soslu sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:
500 gram ufak patates
600 gram havuç
250 gram yeşil kuşkonmaz
150 gram sultani bezelye
10 gram taze zencefil
1/2 demet taze soğanın yeşil uçları
40 gram margarin
1 yemek kaşığı köri
30 gram un
250 ml
sebze suyu
250 ml
süt
1 yemek kaşığı limon suyu
tuz
karabiber
Beşamel sos Mutfakların ana soslarından olan beşamel; un, süt ve yağ ile hazırlanır
Sosu hazırlarken unun topak topak olmaması ayrı bir dikkat ister
Bunun için karıştırma işlemine hiç ara vermemek ve kullanılan malzemelerin oda ısısında olması gerekir
Beşamel sos, çeşitli baharatlarla tatlandırılarak farklı lezzetler yaratılabilir
Hazırlanışı:
Patatesleri soyun ve uzunlamasına dörde bölün
Havuçları soyun ve 1 cm
kalınlığında dilimlere kesin
Kuşkonmazın 1/3 lük alt kısmını soyun ve 4 cm
uzunluğunda parçalara kesin
Sultani bezelyelerin kılçıklarını ayıklayın
Zencefili soyun ve ince ince kıyın
Taze soğanın yeşil uçlarını halka halka doğrayın
Margarini eritin
Üzerine köri ve un serpiştirip karıştırın
Sebze suyu ve sütü katın
Topak topak olmaması için sürekli karıştırın ve bir taşım kaynatın
Zencefil, patates ve havuçları ilave edin ve ağzı kapalı olarak kısık ateşte 15 dakika pişirin
Kuşkonmaz ve sultani bezelyeleri katın
Ara ara karıştırın ve 10 dakika sonra ateşten alın
Sebzeleri tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın
Üzerine taze soğanın uçlarını serpip baget ekmekle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul