Konu
:
Kereviz Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Kereviz Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kereviz Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Malzemeler
Kereviz Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
2 Adet Soğan
1 Diş Sarmısak
Kekik
50 gr
Margarin
5 Dilim Tost Ekmeği
250 ml
Süt Kreması
3 Adet Yumurta
Tuz, Karabiber
Rendelenmiş Muskat (küçük hindistan cevizi)
600 gr
Kereviz
4 Yemek Kaşığı Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
Yemeğin Tarifi
Soğan ve sarmısağı soyup kıyın
Kekikle birlikte 20 gr
yağ ile kavurun
Ekmekleri küb şeklinde doğrayın, kalan yağ ile kavurun
Soğanlarla karıştırıp yuvarlak bir fırın kabının yayın
Krema ve iki yumurtayı karıştırın
Tuz, karabiber ve muskatı ekleyin
Yarısını ekmeklerin üzerine dökün
Bir tencerede bol tuzlu su kaynatın, şeker ve limon suyunu ekleyin
Kerevizi soyun, ince rendeleyin
Kaynamakta olan suda 1 dakika haşlayın
Hemen süzüp soğuk suya tutun, süzülmeye bırakın
Kalan yumurtanın sarısını beyazından ayırın
Sarısını yumurtalı kremanın ayırdığınız yarısına katın
Kerevizleri bu krema ve tuz ile karıştırın
Yumurta beyazını kar haline gelene kadar çırpın
Kerevizlere katın ve fırın kabındaki ekmeklerin üzerine dökün
Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul