Konu
:
Bezelye Soslu Karnıbahar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Bezelye Soslu Karnıbahar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelye Soslu Karnıbahar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Bezelye soslu karnıbahar
Bezelye soslu karnıbahar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
750 gram karnıbahar
2 adet soğan
4 yemek kaşığı margarin
300 gram dondurulmuş bezelye
1 gram dondurulmuş bezelye
5 çay bardağı süt
1 adet limon kabuğu rendesi
1/2 demet maydanoz
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Bir tencerede tuzlu su kaynatıp karnabaharı 15 dk haşlayın
Soğanları soyup küb şeklinde doğrayın
2 yemek kaşığı yağda kavurun
Bezelyeleri ilave edip kapağı kapalı olarak 5 dk pişirin
Karnıbaharın haşlama suyundan 1,5 çay bardağı ayırın
Süt ve kalan yağ ile birlikte bezelyelere katın
Bir taşım kaynattıktan sonra el blendırı ile püre haline getirin
Elde ettiğiniz sosu tuz, karabiber, limon kabuğu rendesi ve toz şeker ile tatlandırın
Maydanoz yapraklarını saplarından ayırın, ince ince kıyın
Karnıbaharı tabağa alın üzerine sosu döküp, kıyılmış maydanoz serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul