Konu
:
Domates Soslu Pazı Sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Domates Soslu Pazı Sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domates Soslu Pazı Sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Domates soslu pazı sarma
Domates soslu pazı sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 60 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
8 adet büyük pazı yaprağı
750 gram domates
100 gram sucuk
250 gram dil peyniri
2 adet taze soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
50 gram margarin
2 diş sarmısak
tuz
karabiber
toz şeker
Hazırlanışı:
Pazı yapraklarını sap kısımlarnı kesin ayırın
Yapraklarını kaynamakta olan suya sokup çıkarın
Soğuk suya tutun ve kağıt havlu üzerine koyun
Domateslerin kabuklarını soyup küb şeklinde kesin
Pazı saplarını taze soğan, sucuk ve peyniri küçük küçük doğrayın
Sıvı yağı tavada ısıtın
Pazı sapları, sucuk ve taze soğanı kavurun
Karabiber katın ve soğumaya bırakın
Daha sonra peynir ile karıştırın
İçi üstüste koyduğunuz pazı yapraklarına bölüştürün
Yaprakların kenarlarını içe doğru kıvırıp, rulo yapın
Açılmaması için kürdan dile tutturun
20 gr margarini tavada kızdırın
Daha sonra sardığınız pazıların her 2 tarafını kızartın
Ağzı kapalı olarak kısık ateşte 5-6 dk pişirin
Aynı zamanda kalan yağı başak tavada kızdırın
Sarmısağı soyun, ezin
Domateslerle birlite tavaya koyup suyunu çekene kadar pişirin
Tuz, acı kırmızı biber ve 1 tutam şeker ile tatlandırın
Pazı sarmalarını domates sosu ile birlikte, üzerlerine yeşillik serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul