Yalnız Mesajı Göster

Acı Soslu Karnabahar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acı Soslu Karnabahar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Acı soslu karnabahar
Acı soslu karnabahar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
360 kalori Malzemeler:

30 ml yeşil limon suyu
100 ml beyaz şarap
4 dal kişniş
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Karnabaharı temizleyin ve büyük çiçekler halinde kaynar tuzlu suda 10-12 haşlayın Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp küp doğrayın Zencefili soyup ince kıyın ve yumurta sarıları, beyaz şarap, tuz, karabiber, toz şeker, limon rendesi ve suyu ile bir tencerede orta ateşte, devamlı çırparak kaynayıncaya kadar pişirin
Tereyağı küplerini ekleyin ve çırpmaya devam edin
Kişniş yapraklarını irice kıyın Karnabaharı servis tabağına alın Üzerine sosu gezdirin ve kişniş serpiştirin

Alıntı Yaparak Cevapla