Yalnız Mesajı Göster

Bezelyeli Körili Kuskus Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Körili Kuskus Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Bezelyeli körili kuskus
Bezelyeli körili kuskus Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 25 dakika
1 kişilik
799 kalori Malzemeler:

120 ml hindistancevizi sütü
120 gr kuskus
1 adet soğan
1 diş sarmısak
10 gr taze zencefil
150 gr sultani bezelye
25 ml zeytinyağı
15 gr köri
150 ml sebze suyu
15 ml limon suyu
tuz
karabiber

Patlıcan salatası
2 adet patlıcanı yapışmaz yüzeyli tavada közleyin Kabuklarını soyun, içini ezin 1 diş sarmısağı tuzla ezin Sarmısağı 3 yemek kaşığı yoğurt ile karıştırın Yoğurtlu karışımı patlıcanlara katıp karıştırın Kırmızı pul biber serperek servis yapın

Hazırlanışı:
Sütü bir taşım kaynatın Tuz serpin ve kuskus ile karıştırın 10 dakika kabarması için bekletin
Soğanı küçük küp doğrayın, sarmısağı eziciden geçirin Zencefili soyup minik küp doğrayın Sultani bezelyeyi temizleyin ve küçük doğrayın Kaynar suda 10 dakika haşlayıp soğuk sudan geçirin Soğan ve sarmısağı zeytinyağında kavurun Köriyi ekleyip 1 dakika daha kavurun Zencefil ve sebze suyunu da ekleyin 5 dakika kaynatın Kuskus ve bezelyeyi ilave ettikten sonra orta ateşte 5 dakika pişirin Tuz, karabiber ve limon suyuyla tatlandırın Yanında kızarmış tavukla servis yapın
Pişmiş kuskusu tencereye eklemeden ve servis yapmadan önce iki çatal yardımıyla karıştırıp havalandırın

Alıntı Yaparak Cevapla