Konu
:
Bezelyeli Körili Kuskus Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Körili Kuskus Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Körili Kuskus Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Bezelyeli körili kuskus
Bezelyeli körili kuskus Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 25 dakika
1 kişilik
799 kalori Malzemeler:
120 ml
hindistancevizi sütü
120 gr
kuskus
1 adet soğan
1 diş sarmısak
10 gr
taze zencefil
150 gr
sultani bezelye
25 ml
zeytinyağı
15 gr
köri
150 ml
sebze suyu
15 ml
limon suyu
tuz
karabiber
Patlıcan salatası
2 adet patlıcanı yapışmaz yüzeyli tavada közleyin
Kabuklarını soyun, içini ezin
1 diş sarmısağı tuzla ezin
Sarmısağı 3 yemek kaşığı yoğurt ile karıştırın
Yoğurtlu karışımı patlıcanlara katıp karıştırın
Kırmızı pul biber serperek servis yapın
Hazırlanışı:
Sütü bir taşım kaynatın
Tuz serpin ve kuskus ile karıştırın
10 dakika kabarması için bekletin
Soğanı küçük küp doğrayın, sarmısağı eziciden geçirin
Zencefili soyup minik küp doğrayın
Sultani bezelyeyi temizleyin ve küçük doğrayın
Kaynar suda 10 dakika haşlayıp soğuk sudan geçirin
Soğan ve sarmısağı zeytinyağında kavurun
Köriyi ekleyip 1 dakika daha kavurun
Zencefil ve sebze suyunu da ekleyin
5 dakika kaynatın
Kuskus ve bezelyeyi ilave ettikten sonra orta ateşte 5 dakika pişirin
Tuz, karabiber ve limon suyuyla tatlandırın
Yanında kızarmış tavukla servis yapın
Pişmiş kuskusu tencereye eklemeden ve servis yapmadan önce iki çatal yardımıyla karıştırıp havalandırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul