Konu
:
Bezelyeli Türlü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Türlü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Türlü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Bezelyeli türlü
Bezelyeli türlü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
500 gram ufak patates
300 gram havuç
20 gram tereyağı
1 yemek kaşığı un
250 ml
et suyu (tablet)
muskat
1 demet taze soğan
300 gram bezelye
200 ml
kremşanti
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı maydanoz
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Patates ve havuçları soyun
Havuçları dörde bölüp iri parçalara doğrayın
Sebzeleri tereyağında çevirin, un serpip karıştırın
Et suyunu ilave edin
Tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın
15 dakika ağzı kapalı olarak pişirin
Taze soğanları halka halka doğrayıp bezelyelerle birlikte tencereye katın, 5 dakika daha pişirin
Kremşantiyi ilave edin, gerekirse limon suyu, tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın
Üzerine maydanoz serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul