Yalnız Mesajı Göster

Bezelyeli Türlü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Türlü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Bezelyeli türlü
Bezelyeli türlü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

500 gram ufak patates
300 gram havuç
20 gram tereyağı
1 yemek kaşığı un
250 ml et suyu (tablet)
muskat
1 demet taze soğan
300 gram bezelye
200 ml kremşanti
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı maydanoz
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Patates ve havuçları soyun Havuçları dörde bölüp iri parçalara doğrayın Sebzeleri tereyağında çevirin, un serpip karıştırın Et suyunu ilave edin Tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın 15 dakika ağzı kapalı olarak pişirin
Taze soğanları halka halka doğrayıp bezelyelerle birlikte tencereye katın, 5 dakika daha pişirin Kremşantiyi ilave edin, gerekirse limon suyu, tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın Üzerine maydanoz serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla