Yalnız Mesajı Göster

Fırında Kremalı Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Kremalı Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Fırında kremalı patates
Fırında kremalı patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 75 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

30 gram tereyağı
30 gram rendelenmiş parmesan peyniri
100 gram rendelenmiş gouda peyniri
120 gram krema
muskat
600 gram patates
150 gram soğan
4 adet yumurta
45 ml sıvı yağ
1 demet frenk soğanı
3 dal maydanoz
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Patatesleri kabuklarıyla tuzlu suda 20 dakika haşlayın
Soğanı soyun, dörde bölün ve ince doğrayın
Frenk soğanlarını ince kıyın
Yumurta, krema, tuz, karabiber ve muskat ile çırpın
Haşladığınız patatesleri soyun, halka kesin
Tereyağı ve sıvı yağı bir tavada ısıtın
Soğan ve patatesleri kızdırılmış tereyağı ve sıvı yağ karışımında 6-8 dakika kavurup fırına dayanıklı bir kaba koyun
Kremalı yumurta karışımını haşladığınız patateslerin üzerine dökün
Rendelenmiş gouda peynirlerini serpin
Önceden 200o C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 15 dakika pişirin
Kremalı patatesi maydanoz yaprakları ile süsleyip, yanında karışık yeşil salata ile servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla