Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli İspanak Kökü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli İspanak Kökü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Terbiyeli ıspanak kökü
Terbiyeli ıspanak kökü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 40 dakika
6 kişilik
Malzemeler:

500 gram ıspanak kökü
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı kuzu eti
1 adet soğan
tuz
karabiber
Terbiyesi için
1 adet yumurta
1/2 adet limon suyu

Hazırlanışı:
Soğanı ayıklayıp küb şeklinde doğrayın Bir tencereye margarin, soğan, ve eti koyup tencerenin kapağını kapatın Et suyunu salıp tekrar çekinceye kadar orta ısıdaki ateşte karıştırarak 20 dakika kavurun Yarım su bardağı su, karabiber ve tuz ekleyin Kısık ateşte 45 dakika pişirip ateşten alın
Ispanağın kök kısımlarını, bir parça saplı kalacak şekilde kesip yapraklarından ayırın Kökleri iyice yıkayın Kaynar tuzlu suda 20 dakika haşlayıp etlere katın Gerekirse ıspanağın haşlama suyundan 1/2 su bardağı ekleyip orta ateşte 15 dakika pişirin
Küçük bir kapta yumurtayı çatalla iyice çırpın Limon suyunu ekleyip çok kısık ateşte çırpmaya devam edin 1/4 su bardağı suyu yumurtalara yedirin ve terbiye koyulaşınca ateşten alın
Hazırladığınız terbiyeyi ıspanakların üzerine döküp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla