Konu
:
Terbiyeli Ispanak Kökü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Terbiyeli İspanak Kökü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terbiyeli İspanak Kökü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Terbiyeli ıspanak kökü
Terbiyeli ıspanak kökü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 40 dakika
6 kişilik
Malzemeler:
500 gram ıspanak kökü
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı kuzu eti
1 adet soğan
tuz
karabiber
Terbiyesi için
1 adet yumurta
1/2 adet limon suyu
Hazırlanışı:
Soğanı ayıklayıp küb şeklinde doğrayın
Bir tencereye margarin, soğan, ve eti koyup tencerenin kapağını kapatın
Et suyunu salıp tekrar çekinceye kadar orta ısıdaki ateşte karıştırarak 20 dakika kavurun
Yarım su bardağı su, karabiber ve tuz ekleyin
Kısık ateşte 45 dakika pişirip ateşten alın
Ispanağın kök kısımlarını, bir parça saplı kalacak şekilde kesip yapraklarından ayırın
Kökleri iyice yıkayın
Kaynar tuzlu suda 20 dakika haşlayıp etlere katın
Gerekirse ıspanağın haşlama suyundan 1/2 su bardağı ekleyip orta ateşte 15 dakika pişirin
Küçük bir kapta yumurtayı çatalla iyice çırpın
Limon suyunu ekleyip çok kısık ateşte çırpmaya devam edin
1/4 su bardağı suyu yumurtalara yedirin ve terbiye koyulaşınca ateşten alın
Hazırladığınız terbiyeyi ıspanakların üzerine döküp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul