Yalnız Mesajı Göster

Domatesli Portakallı Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domatesli Portakallı Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Domatesli portakallı enginar
Domatesli portakallı enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:

4 adet iri enginar
4 dilim limon
500 gram domates
2 adet portakal
1 adet soğan
40 gram margarin
1 yemek kaşığı domates salçası
100 ml sebze suyu
maydanoz
tozşeker
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Enginarların saplarını ve yaprak uçlarını kesin Limon dilimleri ile beraber tuzlu suda ağzı kapalı olarak 40-45 dakika pişirin
Domatesleri blanşe edin Soğuk suya batırıp kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartıp küb şeklinde doğrayın Portakalların filetolarını çıkarın ve ufak parçalara kesin
Soğanları küb şeklinde doğrayın, yağda pembeleştirip domates, domates salçası ve sebze suyu ile 5 dakika kaynatın
Karışıma doğradığınız portakalları katın Tuz, karabiber ve toz şeker ile tatlandırın Maydanoz ile süsleyip enginarlarla servis yapın
Bu tarifte kullanılan portakal, domateslerin hafif ekşi lezzetini destekliyor Denediğinizde sosa farklı bir lezzet kattığını göreceksiniz

Alıntı Yaparak Cevapla