Konu
:
Domatesli Portakallı Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Domatesli Portakallı Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domatesli Portakallı Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Domatesli portakallı enginar
Domatesli portakallı enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:
4 adet iri enginar
4 dilim limon
500 gram domates
2 adet portakal
1 adet soğan
40 gram margarin
1 yemek kaşığı domates salçası
100 ml
sebze suyu
maydanoz
tozşeker
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Enginarların saplarını ve yaprak uçlarını kesin
Limon dilimleri ile beraber tuzlu suda ağzı kapalı olarak 40-45 dakika pişirin
Domatesleri blanşe edin
Soğuk suya batırıp kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartıp küb şeklinde doğrayın
Portakalların filetolarını çıkarın ve ufak parçalara kesin
Soğanları küb şeklinde doğrayın, yağda pembeleştirip domates, domates salçası ve sebze suyu ile 5 dakika kaynatın
Karışıma doğradığınız portakalları katın
Tuz, karabiber ve toz şeker ile tatlandırın
Maydanoz ile süsleyip enginarlarla servis yapın
Bu tarifte kullanılan portakal, domateslerin hafif ekşi lezzetini destekliyor
Denediğinizde sosa farklı bir lezzet kattığını göreceksiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul