Yalnız Mesajı Göster

Domatesli Kuşkonmaz Püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domatesli Kuşkonmaz Püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Domatesli kuşkonmaz püresi
Domatesli kuşkonmaz püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

1 kilogram yeşil kuşkonmaz
500 ml sebze suyu tablet
30 gram margarin
1 yemek kaşığı tozşeker
7 yaprak jelatin
200 ml kremşanti
2 adet domates
1/4 demet maydanoz
tuz
karabiber
rendelenmiş muskat

Her mevsim marketlerde yer alan ve ülkemizde de üretimine başlanan kuşkonmazın, zamandan kazanmak için konservesini de kullanabilirsiniz

Hazırlanışı:
Kuşkonmazların sadece alt kısımlarını soyun ve küçük parçalara doğrayın
Sebze suyunu margarin, şeker ve muskat ile kaynatın Kuşkonmazları koyup 15-18 dakika pişirin
Jelatini soğuk suda ıslatın 20 kadar kuşkonmaz ucunu sudan alın, kalanları 250 ml sebze suyu ile püre haline getirin
Jelatini sıkın, kuşkonmaz püresine karıştırıp eritin ve buzdolabına koyun
45 dakika sonra kar haline getirdiğiniz kremşatiyi kuşkonmaz püresine katın Tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın
4 adet küçük kalıbı soğuk su ile çalkalayın ve içine kuşkonmaz püresini koyun En az 3 saat, daha iyisi bir gece ağzı kapalı olarak buzdolabında bekletin
Servis yapmadan önce kenarlarını bıçakla kalıbın kenarından ayırın Kısa bir süre sıcak suya batırıp tabaklara ters çevirerek çıkarın
Domatesleri şerit şerit kesin Püreyi şerit domatesler ve kuşkonmaz uçları ile birlikte, üzerine maydanoz serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla