Konu
:
Domatesli Kuşkonmaz Püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Domatesli Kuşkonmaz Püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domatesli Kuşkonmaz Püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Domatesli kuşkonmaz püresi
Domatesli kuşkonmaz püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
1 kilogram yeşil kuşkonmaz
500 ml
sebze suyu tablet
30 gram margarin
1 yemek kaşığı tozşeker
7 yaprak jelatin
200 ml
kremşanti
2 adet domates
1/4 demet maydanoz
tuz
karabiber
rendelenmiş muskat
Her mevsim marketlerde yer alan ve ülkemizde de üretimine başlanan kuşkonmazın, zamandan kazanmak için konservesini de kullanabilirsiniz
Hazırlanışı:
Kuşkonmazların sadece alt kısımlarını soyun ve küçük parçalara doğrayın
Sebze suyunu margarin, şeker ve muskat ile kaynatın
Kuşkonmazları koyup 15-18 dakika pişirin
Jelatini soğuk suda ıslatın
20 kadar kuşkonmaz ucunu sudan alın, kalanları 250 ml
sebze suyu ile püre haline getirin
Jelatini sıkın, kuşkonmaz püresine karıştırıp eritin ve buzdolabına koyun
45 dakika sonra kar haline getirdiğiniz kremşatiyi kuşkonmaz püresine katın
Tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın
4 adet küçük kalıbı soğuk su ile çalkalayın ve içine kuşkonmaz püresini koyun
En az 3 saat, daha iyisi bir gece ağzı kapalı olarak buzdolabında bekletin
Servis yapmadan önce kenarlarını bıçakla kalıbın kenarından ayırın
Kısa bir süre sıcak suya batırıp tabaklara ters çevirerek çıkarın
Domatesleri şerit şerit kesin
Püreyi şerit domatesler ve kuşkonmaz uçları ile birlikte, üzerine maydanoz serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul