Konu
:
Tere Salatalı Kuşkonmaz Sufle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Tere Salatalı Kuşkonmaz Sufle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tere Salatalı Kuşkonmaz Sufle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Tere salatalı kuşkonmaz sufle
Tere salatalı kuşkonmaz sufle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 2 saat
12 kişilik
Malzemeler:
2 kilogram orta kalınlıkta beyaz kuşkonmaz
200 gram tereyağı
8 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tozşeker
tuz
3-4 demet tere
8 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı tozşeker
8 yemek kaşığı sıvıyağ
8 yemek kaşığı zeytinyağı
60 adet ayıklanmış ve pişmiş karides
beyaz karabiber
Hazırlanışı:
Kuşkonmazları soyun uçların en iyilerinden 12 tanesini 5 cm
uzunluğunda kesin ve nemli bir beze sarın
Kalan kuşkonmazları iri parçalara bölün ve 175 gr
tereyağı, tuz ve şeker ile ağzı kapalı olarak orta ateşe 8-10 dakika pişirin
3 yemek kaşığı kuşkonmaz suyunu bir kaba ayırın
Kuşkonmazları kalan suyla püre haline getirin ve ezerek süzgeçten geçirin
Fırını 180ø ısıtın
12 adet oval veya yuvarlak ısıya dayanıklı porselen kalıbı (1/8'er lt
'lik) kalan tereyağı ile yağlayın
Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın
Ayırdığınız 3 yemek kaşığı kuşkonmaz suyunu biraz ısıtın
Yumurta sarıları ile kuşkonmaz suyunu koyuca bir kıvam alana ve köpük köpük olana kadar çırpın
Yumurta aklarını kar haline getirin
İlk önce yumurta sarısını sonra yumurta karını kuşkonmaz püresine katın
Karışımı kalıplara doldurun
Aralıklı olarak derince fırın tepsisine dizin
Tepsiye kalıpların kenar hizalarının 1 cm
altına gelecek kadar kaynar su koyun
Fırının alttan ikinci rafında 20-25 dakika pişirin
5 dakikada söndürdüğünüz fırında bekletin
Daha sonra kalıpları dikkatlice tepsiden alın ve soğumaya bırakın
12 adet kuşkonmaz ucunu az miktarda tuzlu suda dirice pişirin
Salata için tereyi yıkayın ve kurutun
Sirke, hardal, tuz, şeker, beyaz karabiber, sıvı yağ ve zeytinyağını çırpın
Kuşkonmaz uçlarını uzunlamasına ikiye kesin ve mutfak kağıdı üzerine koyun
Kalıpları kısa bir süre sıcak suya oturtun, bıçakla kenarlarını ayırıp tabaklara boşaltın
Her birinin üzerine 2'şer kuşkonmaz ucu koyun
Tereleri hazırladığınız sosa batırıp suflenin etrafına yerleştirin
Her birine 5 adet ayıklanmış karides koyun
Kalan sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul