Yalnız Mesajı Göster

Karidesli Kabak Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karidesli Kabak Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Karidesli kabak dolması
Karidesli kabak dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 60 dk
4 kişilik
Malzemeler:

750 gram kafası ve kabukları çıkartılmış karides
5 yemek kaşığı krema
1 adet taze acı kırmızı biber
1 adet yumurta
1 adet yumurta akı
2 yemek kaşığı limon suyu
2 adet taze soğan
1 demet kişniş
2 adet büyük boy kabak
400 ml sebze suyu
5 yemek kaşığı beyaz şarap
100 ml krema
30 gram tereyağı
2 tatlı kaşığı nişasta
4 dilim limon
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Karidesleri yıkayın, kurulayın, sırtlarındaki siyah bağırsakları çıkarın Mutfak robotuna koyup püre haline getirin Yumurta, yumurta akı, limon suyu ve krema ile karıştırıp 10 dakika dondurun Fırını 2000 de ısıtın
Acı biberi uzunlamasına yarıya bölün, çekirdeklerini çıkarıp çok ince kıyın Taze soğanları temizleyin Sadece beyaz ve açık yeşil kısımlarını ince ince dilimleyin Kişniş yapraklarını ince kıyın Karidesli harcı iyice karıştırın Acı biber, kişniş ve kıyılmış taze soğan ile karıştırın Tuzlayıp biberleyin
Kabağı soyun, uzunlamasına yarıya bölün ve bir kaşıkla iç kısmını kazıyın Karidesli harcı kabakların içine eşit biçimde doldurun İnce uzun bir fırın kabına sebze suyunu dökün Kabakları içine oturtun ve sıcak fırının alttan 2 rafında 30-40 dakika pişirin Kabak dolmalarını fırın kabından çıkarıp sıcak bir yerde bekletin
Pişme suyunu ince bir süzgeçten geçirin Şarap ve krema ilave ederek 1/2 litreye tamamlayın Tereyağını katın Sosa 2 yemek kaşığı suda eritilmiş nişastayı ilave edin, bir taşım kaynatın Tuzlayıp biberleyin Limon dilimleri ve sos ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla