Konu
:
Pırasa Turşusu Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Pırasa Turşusu Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pırasa Turşusu Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Pırasa turşusu
Pırasa turşusu Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 60 dakika
4-6 kişilik
Malzemeler:
1
5 kilogram pırasa
1/8 litre beyaz üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı esmer şeker
2 adet acı kırmızı biber
50 gram kapari
50 gram zeytin
60 gram yağda sardalya
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet olgun avokado
1 demet tere
2 adet büyük olgun domates
100 gram hindi pastırma
tuz
tane karabiber
Hazırlanışı:
Pırasaların köklerini kesip alın, yeşil kısımlarını ayırıp en üst yaprağını çıkarın
4-5 cm
uzunluğunda dilimlere kesin
Sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, esmer şeker, karabiber ve kırmızı biberi 1/4 lt
su ile kaynatıp soğumaya bırakın
Pırasaları kaynar tuzlu suda 10 dakika blanşe ettikten sonra delikli kepçe yardımı ile çıkarıp bir kaseye alın
Kaparileri süzün, zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın, sardalyaların yağını süzdürüp ince ince doğrayın
Kapari, zeytin ve sardalyaları soğumaya bıraktığınız karışımla marine edip pırasaların üzerine dökün ve 6-8 saat bekletin
Pırasaları bir servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı dökün
Avokado dilimleri, domates ve pastırma ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul