Yalnız Mesajı Göster

Pırasa Turşusu Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pırasa Turşusu Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Pırasa turşusu
Pırasa turşusu Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 60 dakika
4-6 kişilik
Malzemeler:

15 kilogram pırasa
1/8 litre beyaz üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı esmer şeker
2 adet acı kırmızı biber
50 gram kapari
50 gram zeytin
60 gram yağda sardalya
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet olgun avokado
1 demet tere
2 adet büyük olgun domates
100 gram hindi pastırma
tuz
tane karabiber

Hazırlanışı:
Pırasaların köklerini kesip alın, yeşil kısımlarını ayırıp en üst yaprağını çıkarın 4-5 cm uzunluğunda dilimlere kesin
Sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, esmer şeker, karabiber ve kırmızı biberi 1/4 lt su ile kaynatıp soğumaya bırakın
Pırasaları kaynar tuzlu suda 10 dakika blanşe ettikten sonra delikli kepçe yardımı ile çıkarıp bir kaseye alın
Kaparileri süzün, zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın, sardalyaların yağını süzdürüp ince ince doğrayın Kapari, zeytin ve sardalyaları soğumaya bıraktığınız karışımla marine edip pırasaların üzerine dökün ve 6-8 saat bekletin
Pırasaları bir servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı dökün Avokado dilimleri, domates ve pastırma ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla