Konu
:
Sebzeli Tas Kebabı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Tas Kebabı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Tas Kebabı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Sebzeli tas kebabı
Sebzeli tas kebabı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 60 dakika
6 kişilik
Malzemeler:
1
5 kilogram dana kuşbaşı
5 diş sarmısak
4 yemek kaşığı sirke
150 gram havuç
150 gram kereviz
150 gram soğan
1 sap biberiye
3 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
10 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
5 kilogram patates
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
2 diş sarmısağı soyun, ezin
Sirkeyle karıştırıp etin üzerine dökün
1 saat dinlendirin
Havuç, kereviz ve soğanları ayıklayın, küb şeklinde doğrayın
Biberiyeyi kıyın, defne yaprağını ufalağın
Kalan sarmısağı ayıklayıp kıyın
Sebzeleri tüm baharatla birlikte karıştırın
Eti terbiye ettiğiniz sostan çıkartın, süzün
Süzdüğünüz sosu sebzelere karıştırın
5 yemek kaşığı sıvı yağı fırına koyabileceğiniz bir tencerede kızdırın
Eti porsiyon yağda iyice kavurun
Delikli kepçe ile çıkartın
Etin hepsini kavurunca sebzeli karışımla birlikte tekrar tencereye koyun, ağzını kapatın
1 su bardağı sıcak su ekleyip, fırının en alt rafında 200c sıcaklıkta 1 saat 15 dk pişirin
Patatesleri soyun
Kalan yağı kızdırın
Patatesleri 12 dk yağda karıştırarak kızartın
Tavadan alıp ete katın
Et suyunu da ilave edip hepsini 30 dk pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul