Yalnız Mesajı Göster

Karidesli Kereviz Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karidesli Kereviz Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Karidesli kereviz dolması
Karidesli kereviz dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 90 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

2 adet kereviz
45 ml zeytinyağı
tuz
500 gram patates
250 gram süt kreması
2 adet defne yaprağı
75 gram karides
1 adet limonun suyu
frenk soğanı

Hazırlanışı:
Kerevizleri soyun, üst ve alt kısımlarını düz kesin Enlemesine ikiye bölün Kaynar tuzlu suda defne yaprağı ve limon suyu ile 35-40 dakika pişirin Soğuk sudan geçirin ve süzülmeye bırakın
Bu arada patatesleri kabuklarıyla kaynar tuzlu suda 20-25 dakika haşlayın Süzüp ılıkken kabuklarını soyun ve ezin
Yarım kerevizleri 1,5 cm kalınlığında kalacak şekilde bir kaşıkla oyun Çıkan parçalar ve kremayı el blenderi yardımıyla ile kerevizler iri kalacak şekilde püre haline getirip patates ve turpla karıştırın Tuz ve karabiber ekin
Püreyi oyulmuş kerevizlerin içine doldurun, fırın tepsisine yerleştirin
200o C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında kereviz dolmalarını 25 dakika pişirin
Yağı kızdırın, karidesleri orta ateşte 2-3 dakika kızartın Tuz ve karabiber ekin
Karidesleri dolmaların üzerine koyun ve frenk soğanı ile süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla