Konu
:
Maydanoz Pestolu Brüksel Lahanası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzeme
Yalnız Mesajı Göster
Maydanoz Pestolu Brüksel Lahanası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzeme
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Maydanoz Pestolu Brüksel Lahanası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzeme
Maydanoz pestolu brüksel lahanası
Maydanoz pestolu brüksel lahanası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzeme
Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
1 kilogram patates
1 demet maydanoz
100- ml
zeytinyağı
270 ml
süt
800 gram brüksel lahanası
20 gram dolmalık fıstık
1-2 diş sarmısak
20 gram parmesan peyniri
50 gram tereyağı
muskat
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Dolmalık fıstıkları yağsız bir tavada kavurup ince kıyın
Maydanoz yapraklarını ince ince doğrayın
Sarmısağı ayıklayıp dövün
Hazırladığınız dolmalık fıstık, maydanoz ve sarmısağı rendelenmiş parmesan peyniri ile karıştırın
Zeytinyağı, tuz, karabiber ilave edip harmanlayın
Brüksel lahanasını temizleyin
Patatesleri soyup iri iri doğrayın
Ayrı ayrı tencerelerde tuzlu suda kapakları kapalı olarak 30ar dakika haşlayın
Bu arada tereyağını sütün içinde eritin
Brüksel lahanası ve patatesi süzgeçte süzülmeye bırakın
12 adet Brüksel lahanasını ikiye bölün, bir kenara ayırın
Kalan lahana ve patatesleri bir tencereye alıp sütü üstüne dökün
Hepsini bir patates ezicisi ile ezin
Tuz, biber, muskat ile tatlandırın
Püreyi tabaklara alın, üzerine pestoyu serpiştirin ve yarıya bölünmüş Brüksel lahanası ile servis yapın
Yanında sahanda yumurta sunabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul