Yalnız Mesajı Göster

Maydanoz Pestolu Brüksel Lahanası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzeme

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maydanoz Pestolu Brüksel Lahanası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzeme



Maydanoz pestolu brüksel lahanası
Maydanoz pestolu brüksel lahanası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzeme
Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

1 kilogram patates
1 demet maydanoz
100- ml zeytinyağı
270 ml süt
800 gram brüksel lahanası
20 gram dolmalık fıstık
1-2 diş sarmısak
20 gram parmesan peyniri
50 gram tereyağı
muskat
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Dolmalık fıstıkları yağsız bir tavada kavurup ince kıyın Maydanoz yapraklarını ince ince doğrayın Sarmısağı ayıklayıp dövün Hazırladığınız dolmalık fıstık, maydanoz ve sarmısağı rendelenmiş parmesan peyniri ile karıştırın Zeytinyağı, tuz, karabiber ilave edip harmanlayın
Brüksel lahanasını temizleyin Patatesleri soyup iri iri doğrayın Ayrı ayrı tencerelerde tuzlu suda kapakları kapalı olarak 30ar dakika haşlayın Bu arada tereyağını sütün içinde eritin
Brüksel lahanası ve patatesi süzgeçte süzülmeye bırakın 12 adet Brüksel lahanasını ikiye bölün, bir kenara ayırın Kalan lahana ve patatesleri bir tencereye alıp sütü üstüne dökün Hepsini bir patates ezicisi ile ezin Tuz, biber, muskat ile tatlandırın
Püreyi tabaklara alın, üzerine pestoyu serpiştirin ve yarıya bölünmüş Brüksel lahanası ile servis yapın Yanında sahanda yumurta sunabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla