Yalnız Mesajı Göster

Fırında Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Fırında patates
Fırında patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 80 dakika
4 kişilik
263 kalori Malzemeler:

4 adet büyük patates
4 diş büyük sarımsak
4 dal biberiye
30 gram kereviye
60 ml zeytinyağı
250 gram süzme yoğurt
1/2 demet karışık yeşillik (maydanoz
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Sarmısakları kabuklarıyla ezin
Patatesleri yıkayın ve bıçakla kabuklarını soyun
Patatesleri saracak büyüklükte 4 adet alüminyum folyoyu kesin
Her alüminyum folyonun üzerine, birer tatlı kaşığı keraviye ve zeytinyağı, 1 adet sarmısak, 1 dal biberiye, tuz, karabiber ve patates koyun
Alüminyum folyoyu patatesin üzerine sıkıca sarın ve fırın tepsisine yerleştirin
2000C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 1 saat pişirin
Yeşillikleri ince kıyın ve yoğurtla karıştırın
Tuz ve karabiberle tatlandırın
Patatesleri fırından çıkartın
Folyoyu patatesler gözükecek şekilde üstten u- zunlamasına kesin
Yoğurtlu sosla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla