Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Brüksel Lahanası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Brüksel Lahanası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Patatesli brüksel lahanası
Patatesli brüksel lahanası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 50 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

1/2 demet çorbalık sebze
500 gram brüksel lahanası
500 gram küçük patates
80 dilim hindi pastırması
20 yemek kaşığı sıvıyağ
15 litre sebze suyu
20 adet defne yaprağı
1/2 demet maydanoz
500 gram yer elması
tuz
karabiber
muscat

Brüksel lahanası bol miktarda C vitamini, karoten, B1, B2 vitamini, kalsiyum ve demir mineralleri içerir

Hazırlanışı:
Çorbalık sebzeyi ve brüksel lahanasını temizleyin Çorbalık sebzeyi küçük parçalara bölün
Patatesi soyup uzunlamasına dörde bölün Hindi pastırmasını kızgın yağda gevrekleşene kadar kavurun Tavadan çıkartıp mutfak havlusu üzerinde süzülmeye bırakın
Çorbalık sebze, brüksel lahanası ve patatesi hindi pastırmasının yağında kavurun Sebze suyunu ekleyip tuz, karabiber, muskat ve defne yaprağı ile tadlandırın Üzeri kapalı olarak orta ateşte 15-20 dakika pişirin
Yer elmasını soyup ince kibrit çöpü biçiminde doğrayın Maydanozu kıyın Her ikisini pastırma parçaları ile birlikte tencereye ilave edin 5 dakika pişirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla