Konu
:
Patatesli Brüksel Lahanası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Brüksel Lahanası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Brüksel Lahanası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Patatesli brüksel lahanası
Patatesli brüksel lahanası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 50 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
1/2 demet çorbalık sebze
500 gram brüksel lahanası
500 gram küçük patates
80 dilim hindi pastırması
20 yemek kaşığı sıvıyağ
1
5 litre sebze suyu
20 adet defne yaprağı
1/2 demet maydanoz
500 gram yer elması
tuz
karabiber
muscat
Brüksel lahanası bol miktarda C vitamini, karoten, B1, B2 vitamini, kalsiyum ve demir mineralleri içerir
Hazırlanışı:
Çorbalık sebzeyi ve brüksel lahanasını temizleyin
Çorbalık sebzeyi küçük parçalara bölün
Patatesi soyup uzunlamasına dörde bölün
Hindi pastırmasını kızgın yağda gevrekleşene kadar kavurun
Tavadan çıkartıp mutfak havlusu üzerinde süzülmeye bırakın
Çorbalık sebze, brüksel lahanası ve patatesi hindi pastırmasının yağında kavurun
Sebze suyunu ekleyip tuz, karabiber, muskat ve defne yaprağı ile tadlandırın
Üzeri kapalı olarak orta ateşte 15-20 dakika pişirin
Yer elmasını soyup ince kibrit çöpü biçiminde doğrayın
Maydanozu kıyın
Her ikisini pastırma parçaları ile birlikte tencereye ilave edin
5 dakika pişirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul