Yalnız Mesajı Göster

Kuru Fasulye Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Fasulye Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Kuru fasulye türlüsü
Kuru fasulye türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 135 dakika
6 kişilik
Malzemeler:

300 gram kuru fasulye
15 gram hindi kuşbaşı
3 adet soğan
1 diş sarmısak
1 adet defne yaprağı
2 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
400 gram havuç
300 gram pırasa
300 gram beyaz lahana
1 demet maydanoz
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Fasulyeleri bir gece önceden soğuk suda ıslatın
Soğan ve sarmısağı soyun ikiye kesin Hindi etini, soğan, sarmısak, defne yaprağı, kekik, kimyon ve tuzla birlikte bir tencereye koyun Üstünü örtecek kadar soğuk su ekleyip hafif ateşte 15 saat pişirin
Etleri çıkartın, suyunu tel süzgeçten geçirip kaynatın Süzdüğünüz fasuyeleri koyup ağzı kapalı olarak 1 saat hafif ateşte pişirin
Havuçları soyun, dilim dilim doğrayın Lahanayı ince şeritler halinde kesin Havuç ve lahanadan 10 dakika sonra hnidi eti ile fasulyelere ilave edin Türlüyü tuz ve karabiber ile tatlandırın Kıyılmış maydanoz serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla