Konu
:
Karpaçyolu Mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Karpaçyolu Mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karpaçyolu Mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Karpaçyolu mantar
Karpaçyolu mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 2 saat
6 kişilik
Malzemeler:
250 gram sığır karpaçyosu
300 gram kuzu mantarı
100 gram kültür mantarı
100 gram semizotu
1 adet yeşil limon
1 adet sarı limon
4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Limonların kabuklarını ince ince soyup ortadan ikiye bölün
Limon kabuklarını bir kenarda bekletin
Sularını sıkıp, zeytinyağı, tuz ve biberle karıştırarak marine sosu elde edin
Mantarları temizleyin ve ince dilimler halinde doğrayın
Hazırladığınız sostan daha sonra kullanmak için biraz ayırın
Doğranmış mantarları sosa koyup 1 saat marine edin
Karpaçyoyu bir tabağa alın
Marine sosundan kalanı üzerine dökün
Tane karabiber ve kekik yapraklarını ekleyin
Semizotunun yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün
Mantarları marine sosundan çıkarın
Servis tabağına aldığınız mantarlara karpaçyoları ve semizotlarını ekleyin
Limon kabuklarıyla süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul