Yalnız Mesajı Göster

Karpaçyolu Mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karpaçyolu Mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Karpaçyolu mantar
Karpaçyolu mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 2 saat
6 kişilik
Malzemeler:

250 gram sığır karpaçyosu
300 gram kuzu mantarı
100 gram kültür mantarı
100 gram semizotu
1 adet yeşil limon
1 adet sarı limon
4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Limonların kabuklarını ince ince soyup ortadan ikiye bölün Limon kabuklarını bir kenarda bekletin Sularını sıkıp, zeytinyağı, tuz ve biberle karıştırarak marine sosu elde edin
Mantarları temizleyin ve ince dilimler halinde doğrayın Hazırladığınız sostan daha sonra kullanmak için biraz ayırın Doğranmış mantarları sosa koyup 1 saat marine edin
Karpaçyoyu bir tabağa alın Marine sosundan kalanı üzerine dökün Tane karabiber ve kekik yapraklarını ekleyin
Semizotunun yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün Mantarları marine sosundan çıkarın
Servis tabağına aldığınız mantarlara karpaçyoları ve semizotlarını ekleyin Limon kabuklarıyla süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla