09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pilav Üstü Patlıcan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Pilav üstü patlıcan
Pilav üstü patlıcan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 45 dk
4 kişilik
Malzemeler:
750 gram patlıcan
100 gram minik soğan
2 diş sarmısak
10 gram zencefil
25 gram susam
12 yemek kaşığı sıvıyağ
30 gram tuzlu kavrulmuş fıstık
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
1/2 demet maydanoz
1-2 yemek kaşığı acı biber sosu
1 tatlı kaşığı çekilmiş kişniş
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Patlıcanları ayıklayın, uzunlamasına ikiye kesin, 1 cm kalınlığında dilimleyin Soğanları soyun, ince ince doğrayın Sarımsakları soyup ezin Zencefili incecik rendeleyin
Susamları yapışmaz yüzeyleri tavada karıştırarak pembeleştirin Fıstıkları mikserde ufalayın
Patlıcanları 5 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğunuz iki büyük tavada ve kızgın yağda kızartın Tuzla tatlandırın Her bir tavaya 1 yemek kaşığı sirke ilave edin
Soğan, sarımsak ve zencefili yayvan bir tencerede kalan yağı ilave edip kavurun Patlıcanları katın Acı biber sosu, tarçın, kişniş, susamların 2/3 si ile fıstıkların yarısını ilave edin Ağzı kapalı olarak hafif ateşte karıştırarak 5 dakika pişirin
Maydanozlardan süslemek için birkaç sap ayırın, kalanını irice kıyın ve patlıcanlara katın
Kalan susam, fıstık ve maydanozu üzerine serpip, kokulu pirinçten yaptığınız pilavla birlikte servis yapın
|
|
|