Yalnız Mesajı Göster

Pilav Üstü Patlıcan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pilav Üstü Patlıcan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Pilav üstü patlıcan
Pilav üstü patlıcan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 45 dk
4 kişilik
Malzemeler:

750 gram patlıcan
100 gram minik soğan
2 diş sarmısak
10 gram zencefil
25 gram susam
12 yemek kaşığı sıvıyağ
30 gram tuzlu kavrulmuş fıstık
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
1/2 demet maydanoz
1-2 yemek kaşığı acı biber sosu
1 tatlı kaşığı çekilmiş kişniş
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Patlıcanları ayıklayın, uzunlamasına ikiye kesin, 1 cm kalınlığında dilimleyin Soğanları soyun, ince ince doğrayın Sarımsakları soyup ezin Zencefili incecik rendeleyin
Susamları yapışmaz yüzeyleri tavada karıştırarak pembeleştirin Fıstıkları mikserde ufalayın
Patlıcanları 5 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğunuz iki büyük tavada ve kızgın yağda kızartın Tuzla tatlandırın Her bir tavaya 1 yemek kaşığı sirke ilave edin
Soğan, sarımsak ve zencefili yayvan bir tencerede kalan yağı ilave edip kavurun Patlıcanları katın Acı biber sosu, tarçın, kişniş, susamların 2/3 si ile fıstıkların yarısını ilave edin Ağzı kapalı olarak hafif ateşte karıştırarak 5 dakika pişirin
Maydanozlardan süslemek için birkaç sap ayırın, kalanını irice kıyın ve patlıcanlara katın
Kalan susam, fıstık ve maydanozu üzerine serpip, kokulu pirinçten yaptığınız pilavla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla