09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Turplu Kuşkonmaz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Turplu kuşkonmaz
Turplu kuşkonmaz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
1 5 kilogram beyaz kuşkonmaz
150 gram füme mezgit
100 gram minik soğan
400 ml beyaz şarap
1 sap tarhunotu
1 tatlı kaşığı tane hardal
1/2 demet maydanoz
200 gram tereyağı
1 kilogram patates
1 yemek kaşığı toz şeker
5 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
acı kırmızı biber
tuz
1 5 kilogram beyaz kuşkonmaz
200 gram tost ekmeği
200 gram kaşar peyniri
2 adet ufak boy soğan
15 yemek kaşığı sıvıyağ
125 ml süt
2 adet yumurta
1 demet tere
1 demet taze soğanın yeşil uçları
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
75 gram dana dili
1 yemek kaşığı hardal
5 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı toz şeker
2 adet kırmızı turp
tuz
karabiber
muskat
Hazırlanışı:
Ekmekleri ufalayın Peyniri soğanlarla beraber rendeleyin Süt ve yumurtaları çırpın
Terenin ve taze soğanın yeşil uçlarının yarısını maydanoz ile beraber incecik kıyın
Ekmekleri, yeşillikler, yumurtalı süt, peynir, soğan, tuz, karabiber, muskat ve kimyon ile iyice yoğurun ve 30 dakika dinlendirin
Karışımdan 20 adet top yapın ve üzerlerine basarak yassılaştırın
Turpları ayıklayın ve dil ile birlikte minik küblere doğrayın Kalan taze soğanın yeşil uçlarını kıyın
Hardalı üzüm sirkesi, 8 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz ve karabiber ile karıştırın
Kuşkonmazı soyun, kart uçlarını kesin Kaynar suya koyup tuz ve şeker ile tatlandırın, kalınlıklarına göre 12 dakika hafif ateşte kaynatın
Bu arada peynir köftelerinin her iki taraflarını hafif ateşte ve ağzı kapalı olarak 5 dakika kızartın
Turp, dil ve taze soğanın yeşil uçlarını hardallı sos ile karıştırın
Kuşkonmazları iyice süzün, servis tabağına alın Üzerine sosu gezdirin ve kalan tereyi serpin Peynir köfteleri ile birlikte servis yapın
|
|
|