Yalnız Mesajı Göster

Pirinçli Soğan Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli Soğan Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Pirinçli soğan dolması
Pirinçli soğan dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 60 dk
4 kişilik
Malzemeler:

250 gram baldo pirinç
2 adet dolmalık soğan
80 gram tereyağı
100 ml beyaz şarap
500 ml sebze suyu
200 gram rendelenmiş parmezan peyniri
1 diş sarmısak
1/2 demet maydanoz
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Soğanları soyun, yatay olarak ortadan ikiye kesin, 2 dakika tuzlu suda haşlayın Soğuk suya tutup kenarlardan 2 cm kalınlık kalacak şekilde iç kısımlarını oyun İçini oyduğunuz soğanları ısıya dayanıklı bir fırın kabına dizin Çıkan içleri ince ince kıyın
Tereyağını bir tencerede eritin Kıyılmış soğan ve pirinci katıp pembeleştirin Karışıma beyaz şarap ilave edin
Karıştırarak 25-30 dakika pişirin Pişerken yavaş yavaş 350 ml sıcak sebze suyunu ilave edin 120 gr parmezan, sarmısak, tuz ve karabiber ile tatlandırın Kıyılmış maydanozu katın Hazırladığınız karışımı soğanlara doldurun Üzerlerine 80 gr parmezanı serpin 150 ml sıcak sebze suyunu ilave edip 200ø sıcaklıktaki fırının alttan 2 rafında 15-20 dakika kızartın

Alıntı Yaparak Cevapla