Konu
:
Pirinçli Soğan Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Pirinçli Soğan Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirinçli Soğan Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Pirinçli soğan dolması
Pirinçli soğan dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 60 dk
4 kişilik
Malzemeler:
250 gram baldo pirinç
2 adet dolmalık soğan
80 gram tereyağı
100 ml
beyaz şarap
500 ml
sebze suyu
200 gram rendelenmiş parmezan peyniri
1 diş sarmısak
1/2 demet maydanoz
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Soğanları soyun, yatay olarak ortadan ikiye kesin, 2 dakika tuzlu suda haşlayın
Soğuk suya tutup kenarlardan 2 cm
kalınlık kalacak şekilde iç kısımlarını oyun
İçini oyduğunuz soğanları ısıya dayanıklı bir fırın kabına dizin
Çıkan içleri ince ince kıyın
Tereyağını bir tencerede eritin
Kıyılmış soğan ve pirinci katıp pembeleştirin
Karışıma beyaz şarap ilave edin
Karıştırarak 25-30 dakika pişirin
Pişerken yavaş yavaş 350 ml
sıcak sebze suyunu ilave edin
120 gr
parmezan, sarmısak, tuz ve karabiber ile tatlandırın
Kıyılmış maydanozu katın
Hazırladığınız karışımı soğanlara doldurun
Üzerlerine 80 gr
parmezanı serpin
150 ml
sıcak sebze suyunu ilave edip 200ø sıcaklıktaki fırının alttan 2
rafında 15-20 dakika kızartın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul