09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kurufasulye Püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kurufasulye püresi
Kurufasulye püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
500 gram patates
60 gram arpacık soğanı
1 diş sarmısak
20 gram margarin
100 ml süt kreması
1 kutu haşlanmış kuru fasulye konservesi
3 adet domates
1 demet maydanoz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
12 adet pirzola
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Patatesleri soyun, küb şeklinde doğrayın
Soğanları soyun, kıyın Sarmısakları küçük doğrayın
Yağı bir tencerede kızdırın, patates, soğan ve sarmısağı katıp 1dk kavurun, 1 su bardağı su ve kremayı ilave edip 10-12dk pişirin
Bu arada kurufasulyeleri süzün, domatesleri dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın, küçük kübler halinde doğrayın
Maydanozu kıyın
Fasulyelerin 1/3 ini tenceredeki malzeme ile birlikte püre haline getirin
Domatesleri, maydanozu, geri kalan fasulyeleri katın
Tuzlayın, biberleyin ve sıcak tutun
Sıvı yağı tavaya koyun, hafif ateşte pirzolaların her iki yüzlerini 3-4dk kadar kızartın Tuz karabiber koyup 5dk dinlendirin
Püre ile birlikte servis yapın
|
|
|